- Reklama -PR články

Dětské komody rozveselí každý pokojík a dětem se do nich skvěle ukládají věci

Uvažujete o tom, že je načase odložit přebalovací pult,...

Je cena revize elektro důležitým faktorem při rozhodování

Každý majitel nemovitosti nebo bytu ví, jak důležité je...

Fotovoltaika na klíč na rodinný dům – ušetřete i vaši peněženku

Nestabilita na trhu s energií může udělat pořádnou díru...

Jak na pěstování cypřišku hrachonosného

Cypřišek hrachonosný se právem řadí mezi nenáročné a atraktivní...

Jak na krásný a zdravý trávník? Následujte 7 kroků, které vám pomohou!

Péče o poklad každé zahrady není nijak složitá.  Není...

Milujete pivo? Uvařte si doma své vlastní! Máme pro vás návod, se kterým to zvládnete

Podle odborníka se nedá ani porovnat s tím, které si koupíte v obchodě.

Pivo patří již celá staletí k jedněm z nejoblíbenějších nápojů dospělých. Skvěle zažene žízeň, pomůže vytrávit těžší a mastnější jídlo a výborně se hodí ik večernímu posezení. Pokud patříte k opravdovým pivařům, určitě nám dáte za pravdu, že tento zlatavý mok chutná nejlépe, pokud je vyroben v menším pivovaru. Lokální výrobny piva mají totiž jakousi větší svobodu při experimentování s chutěmi. V případě, že ani vy nedáte dopustit na „jedno orosené“, máme pro vás vynikající tip. Uvařte si doma své vlastní!

Že se to nedá? Dlouholetý vařič piva, Miroslav Bandžuch, v nejnovější epizodě pořadu Na chalupě prozradí přesný postup, jak na to. „Začínáme sladem, což je vlastně vyslazený ječmen. Suší se různými způsoby a na základě toho vznikají různé barvy. Když chceme vařit pivo, slad se semele na moučku. Zůstanou nám tam plevy, které nám pomáhají při sceďování piva. Sladinu zahřejeme na bod varu. Když vře, v jistých intervalech do ní házíme chmel. Poslední ingrediencí jsou kvasinky. Když se smícháme sladinu s chmelem, vaříme to spolu asi hodinu. Zchladíme to zhruba na osmnáct stupňů. Smíchá se to s kvasinkami a po týdnu mi to vykvasí. Po dalším týdnu to můžeme lahvovat a následně to pít,“ vysvětlil.

- Reklama -live magazin