- Reklama -PR články

Z malého dvoupokoje velké trojpokoje

Ze čtyřpokojového bytu se stal třípokoj a přitom je...

Máte doma starý šicí stroj? Vyrobte si z něj takové parádní kousky

Ze starého šicího stroje lze vyrobit spoustu krásných kousků. Povaluje...

Wau! Kouzelnější místo jste ještě neviděli!

V drsné, ale zato krásné přírodě severního Cornwallu se...

Jak předělat 25 letou koupelnu? Podívejte se na naše nejlepší návrhy

Tým Nového bydlení Design se tentokrát vydal do vesničky...

Otravují vaši domácnost myši? Zkuste tuto originální vychytávku a polapíte je všechny

Takto skoncujete s hlodavci velmi rychle. Hlodavci jsou pro každou...

Milujete pivo? Uvařte si doma své vlastní! Máme pro vás návod, se kterým to zvládnete

Podle odborníka se nedá ani porovnat s tím, které si koupíte v obchodě.

Pivo patří již celá staletí k jedněm z nejoblíbenějších nápojů dospělých. Skvěle zažene žízeň, pomůže vytrávit těžší a mastnější jídlo a výborně se hodí ik večernímu posezení. Pokud patříte k opravdovým pivařům, určitě nám dáte za pravdu, že tento zlatavý mok chutná nejlépe, pokud je vyroben v menším pivovaru. Lokální výrobny piva mají totiž jakousi větší svobodu při experimentování s chutěmi. V případě, že ani vy nedáte dopustit na „jedno orosené“, máme pro vás vynikající tip. Uvařte si doma své vlastní!

Že se to nedá? Dlouholetý vařič piva, Miroslav Bandžuch, v nejnovější epizodě pořadu Na chalupě prozradí přesný postup, jak na to. „Začínáme sladem, což je vlastně vyslazený ječmen. Suší se různými způsoby a na základě toho vznikají různé barvy. Když chceme vařit pivo, slad se semele na moučku. Zůstanou nám tam plevy, které nám pomáhají při sceďování piva. Sladinu zahřejeme na bod varu. Když vře, v jistých intervalech do ní házíme chmel. Poslední ingrediencí jsou kvasinky. Když se smícháme sladinu s chmelem, vaříme to spolu asi hodinu. Zchladíme to zhruba na osmnáct stupňů. Smíchá se to s kvasinkami a po týdnu mi to vykvasí. Po dalším týdnu to můžeme lahvovat a následně to pít,“ vysvětlil.

- Reklama -live magazin