Podle odborníka se nedá ani porovnat s tím, které si koupíte v obchodě.
Pivo patří již celá staletí k jedněm z nejoblíbenějších nápojů dospělých. Skvěle zažene žízeň, pomůže vytrávit těžší a mastnější jídlo a výborně se hodí ik večernímu posezení. Pokud patříte k opravdovým pivařům, určitě nám dáte za pravdu, že tento zlatavý mok chutná nejlépe, pokud je vyroben v menším pivovaru. Lokální výrobny piva mají totiž jakousi větší svobodu při experimentování s chutěmi. V případě, že ani vy nedáte dopustit na „jedno orosené“, máme pro vás vynikající tip. Uvařte si doma své vlastní!
Že se to nedá? Dlouholetý vařič piva, Miroslav Bandžuch, v nejnovější epizodě pořadu Na chalupě prozradí přesný postup, jak na to. „Začínáme sladem, což je vlastně vyslazený ječmen. Suší se různými způsoby a na základě toho vznikají různé barvy. Když chceme vařit pivo, slad se semele na moučku. Zůstanou nám tam plevy, které nám pomáhají při sceďování piva. Sladinu zahřejeme na bod varu. Když vře, v jistých intervalech do ní házíme chmel. Poslední ingrediencí jsou kvasinky. Když se smícháme sladinu s chmelem, vaříme to spolu asi hodinu. Zchladíme to zhruba na osmnáct stupňů. Smíchá se to s kvasinkami a po týdnu mi to vykvasí. Po dalším týdnu to můžeme lahvovat a následně to pít,“ vysvětlil.