- Reklama -PR články

Z malého dvoupokoje velké trojpokoje

Ze čtyřpokojového bytu se stal třípokoj a přitom je...

Máte doma starý šicí stroj? Vyrobte si z něj takové parádní kousky

Ze starého šicího stroje lze vyrobit spoustu krásných kousků. Povaluje...

Wau! Kouzelnější místo jste ještě neviděli!

V drsné, ale zato krásné přírodě severního Cornwallu se...

Jak předělat 25 letou koupelnu? Podívejte se na naše nejlepší návrhy

Tým Nového bydlení Design se tentokrát vydal do vesničky...

Otravují vaši domácnost myši? Zkuste tuto originální vychytávku a polapíte je všechny

Takto skoncujete s hlodavci velmi rychle. Hlodavci jsou pro každou...

Nevíte, jak využít obité nebo sušší jablka? Dáme vám praktický a voňavý tip

Určitě je nevyhazujte do koše.

Bez ohledu na to, zda si vypěstujeme vlastní jablka ve své zahradě, sadě nebo je kupujeme v obchodě, jsme už všichni zažili, že tyto slaďoučké plody nám tak trochu ztratily „ze života“. Například, pokud déle stojí v nepříliš vlhkém prostoru, vysuší se. Při přenášení se zase zvyknou obít a krátce na to začnou hnít.

Pokud si myslíte, že taková jablka jsou vhodná akorát jak do kompostu či na vypálení kořalky, mýlíte se. Využijte je k uvaření slaďoučkého přírodního pyré tak, jak to v nejnovější epizodě pořadu Na chalupě ukáže šikovná hospodyňka Kateřina Radvanská. Jablka nakrájejte na čtvrtě, vložte do hrnce, podlijte vodou a vařte půl až třičtvrtě hodinu i se slupkami. Pokud jsou slupky velmi ošklivé, odstraňte je. Když budou jablka rozvařená, rozmixujte je na hladkou hmotu pomocí ponorného mixéru a ještě vroucí ji vlijte do zavařeninových lahví. Takto upravené pyré vám ve spíži vydrží klidně i dva roky. Pokud nejsou jablíčka příliš kyselá, nemusíte do hmoty přidávat ani cukr. V ovoci se totiž vyskytuje dostatek přírodního cukru. Pro zvýraznění chuti stačí přidat vanilkový lusk či skořici. Dobrou chuť!

- Reklama -live magazin