- Reklama -PR články

V severních Čechách vzniká unikátní platforma COZY STUDIO Liberec

Spojením několika projektů pod jednu střechu vzniká jedinečná platforma,...

Betonová nádrž na dešťovou vodu vám ročně ušetří mnoho financí

Nejde si nevšimnout, že se počet srážek rok co...

Jak zastínit domov i venkovní posezení?

Jakmile jen trochu poleví zimní počasí, mnoho majitelů domů,...

Jak vybrat tu správnou židli?

Rozhodli jste se, že je načase koupit si do...

Psí boudy: Kde najít ty nejlepší domovy pro Vašeho věrného společníka

Psí boudy jsou nepostradatelným prvkem pro majitele psů. Jsou...

Nevíte, jak využít obité nebo sušší jablka? Dáme vám praktický a voňavý tip

Určitě je nevyhazujte do koše.

Bez ohledu na to, zda si vypěstujeme vlastní jablka ve své zahradě, sadě nebo je kupujeme v obchodě, jsme už všichni zažili, že tyto slaďoučké plody nám tak trochu ztratily „ze života“. Například, pokud déle stojí v nepříliš vlhkém prostoru, vysuší se. Při přenášení se zase zvyknou obít a krátce na to začnou hnít.

Pokud si myslíte, že taková jablka jsou vhodná akorát jak do kompostu či na vypálení kořalky, mýlíte se. Využijte je k uvaření slaďoučkého přírodního pyré tak, jak to v nejnovější epizodě pořadu Na chalupě ukáže šikovná hospodyňka Kateřina Radvanská. Jablka nakrájejte na čtvrtě, vložte do hrnce, podlijte vodou a vařte půl až třičtvrtě hodinu i se slupkami. Pokud jsou slupky velmi ošklivé, odstraňte je. Když budou jablka rozvařená, rozmixujte je na hladkou hmotu pomocí ponorného mixéru a ještě vroucí ji vlijte do zavařeninových lahví. Takto upravené pyré vám ve spíži vydrží klidně i dva roky. Pokud nejsou jablíčka příliš kyselá, nemusíte do hmoty přidávat ani cukr. V ovoci se totiž vyskytuje dostatek přírodního cukru. Pro zvýraznění chuti stačí přidat vanilkový lusk či skořici. Dobrou chuť!

- Reklama -live magazin